Frappuccino met karamel

Duur: 10 min / 2 personen
MULTIMES – KLOPPER – MAATBEKERS (1L)

Niets is lekkerder dan om van je dagelijkse koffie op warme dagen een frappuccino met karamel te maken! Een frappuccino is super eenvoudig te maken en je kunt hem helemaal naar smaak aanpassen. Wij gaan voor een variant met karamel, maar experimenteer ook gerust zelf. Ga jij jezelf trakteren op dit lekkere koffiedrankje?

Ingrediënten

 

» 2 lungo’s
» 200 ml halfvolle melk
» 150 ml slagroom
» 15 ijsklontjes
» 2 eetlepels karamelsiroop
» 1 eetlepel suiker

Bereiding
  1. Doe de slagroom samen met de suiker in de maatbeker. Steek de klopper op de bamix® en klop de slagroom stijf.
  2. Zet de lungo’s en laat goed afkoelen. Doe deze vervolgens samen met de melk, ijsklontjes en karamelsiroop in de andere maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix totdat het ijs is fijngemalen en het een homogeen mengsel is geworden.
  3. Maak de frappuccino’s af met de opgeklopte slagroom en serveer meteen.

Romige courgettepasta met citroen

Duur: 25 min / 4 personen
MULTIMES – PROCESSORMOLEN

Een zomerse pasta vol met veggies! Met deze romige courgettepasta met citroen proef je de zon. Het recept is gemakkelijk om te maken en uitermate geschikt voor vegetariërs. We maken een romige saus door de courgettes samen met ricotta met de bamix® te pureren. De citroen maakt de saus helemaal af. Eet smakelijk!

Ingrediënten

 

» 300 g spaghetti
» 2 courgettes
» 100 g spinazie
» 100 g ricotta
» 75 g Parmezaanse kaas
» 1 biologische citroen
» 2 knoflooktenen
» 1 theelepel chilivlokken
» handje verse basilicum
» olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in halve maantjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook. Voeg daarna de courgette toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur totdat de courgette zacht is geworden. Bak op het laatst kort de spinazie mee en laat deze slinken.
  2. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe het courgettemengsel samen met de ricotta, sap en rasp van de citroen en de chilivlokken in een kom. Houd wat van het citroenrasp over om de pasta later mee te garneren. Steek het multimes op bamix® en pureer tot een romige saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Doe de Parmezaanse kaas in de processormolen en maal fijn.
  5. Giet de spaghetti af en voeg samen met de courgettesaus toe aan de pan. Bewaar wat van het kookvocht en voeg dit toe aan de pasta. Meng het geheel goed door. Serveer de romige courgettepasta met de Parmezaanse kaas en wat blaadjes verse basilicum. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie en strooi de overgebleven citroenrasp en eventueel nog wat chilivlokken eroverheen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Japanse steak van de BBQ

Duur: 25 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN MET POEDERSCHIJF – MENGER – MAATBEKER (1L)

Hou je ook zo van Aziatische gerechten? Maak dan eens deze Japanse steak van de BBQ. De sappige steak wordt verrijkt met een zelfgemaakte kruidenrub en een pittige wasabimayonaise. Een explosie van umami in je mond en een gerecht dat er ook nog eens prachtig uitziet!

Ingrediënten

Voor de Japanse kruidenrub

» 1 eetlepel zeezout
» 1 theelepel peperkorrels
» 1 theelepel uienpoeder
» 1 theelepel knoflookpoeder
» 1 theelepel sesamzaadjes
» 1 theelepel komijnzaad
» 1 theelepel gemalen koriander
» 1/2 theelepel chilivlokken
» 1/2 theelepel gember

Voor de wasabimayonaise

» 1 ei
» 300 ml zonnebloemolie
» 3 eetlepels wasabi
» 1 eetlepel witte wijnazijn
» 1/2 theelepel Franse mosterd (fijn)
» peper en zout

Voor de Japanse steak

» 600 g biefstuk aan één stuk
» 2 knoflookteentjes
» 1 rode peper
» 1 eetlepel furikake
» 1 lente-ui
» paar cressen
» olijfolie
» zonnebloemolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de Japanse kruidenrub. Doe hiervoor alle kruiden in de processormolen en leg de poederschijf erin. Zet de bamix® op de processormolen en maal de kruiden fijn.
  2. Maak de wasabimayonaise door het ei, de zonnebloemolie, de wasabi, witte wijnazijn en Franse mosterd in de maatbeker te doen. Steek de menger op de bamix®, zet de bamix® op de bodem van de beker en laat hem draaien op eerste snelheid. Laat de bamix® op de bodem staan tot er rond de voet een dikke massa ontstaat. Schakel nu naar de tweede snelheid en beweeg naar boven terwijl je langzaam op de massa duwt. Ga daarna nog een paar keer op en neer in de maatbeker zodat alle olie volledig gemengd is.
  3. Breng de wasabimayonaise op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nog meer wasabi toevoegen, maar dat is hoe pittig je de mayonaise zelf wenst. Zet de wasabimayonaise apart. Je kunt de maatbeker afsluiten met de deksel en zo zeker nog één week in de koelkast bewaren.
  4. Laat het vlees op temperatuur komen. Steek de barbecue aan en verwarm tot een temperatuur van 200 graden.
  5. Dep het vlees droog, vet het goed in met olijfolie en verdeel de kruidenrub vervolgens over het vlees. Grill het vlees op de barbecue twee minuten aan beide kanten. Haal van de barbecue en laat vijf minuten in aluminiumfolie rusten.
  6. Maak in de tussentijd de gefrituurde knoflook door de knoflook in dunne plakjes te snijden. Zet een koekenpan met een flinke laag zonnebloemolie op het vuur op hoog vuur. Frituur de plakjes knoflook hierin totdat deze krokant en goudbruin zijn geworden. Haal ze met een keukenspaan uit de pan en laat op een bord met wat keukenpapier uitlekken.
  7. Snijd de rode peper in dunne plakjes, de lente-ui in dunne ringen en het vlees in dunne plakken. Verdeel het vlees over een mooi bord. Doe wat dotjes van de wasabimayonaise op het vlees. Garneer de Japanse steak van de BBQ met de gefrituurde knoflook, rode peper en lente-ui. Bestrooi met wat furikake en maak af met wat cressen.