Duur: 35 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Zin in een voedzame snack die ook nog eens heerlijk smaakt? Probeer dan deze dadelrepen met kokos! Naast smaak zitten ze boordevol energie dankzij de dadels, havervlokken en een vleugje honing. Perfect om mee te nemen of om van te genieten bij een kopje thee. Een verantwoorde traktatie voor elk moment van de dag!

Ingrediënten


»
200 g dadels
» 125 g havervlokken
» 125 g speltbloem
» 100 g roomboter
» 75 g kokosrasp
» 50 g lichtbruine basterdsuiker
» 3 el honing
» 1 el bakpoeder
» snufje zout

Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een bakvorm van 25 x 25 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe het hakmes in de SliceSy®. Ontpit de dadels en voeg ze toe aan de SliceSy®. Steek de bamix® op de SliceSy® en hak de dadels fijn. Doe de dadels in een kom en voeg de havervlokken, speltbloem, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout toe. Voeg ook ⅔ van de kokosrasp toe.
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg al roerend de honing toe. Schenk het mengsel bij de droge ingrediënten in de kom en roer alles goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in de bakvorm. Druk aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel of met je vingers. Garneer de dadelrepen met de rest van de kokosrasp. Zet de dadelrepen met kokos in de voorverwarmde oven en bak ze in 25 minuten goudbruin. Haal de vorm na 15 minuten uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Zet voor de overige 10 minuten terug in de oven.
  5. Laat de dadelrepen met kokos afkoelen in de bakvorm en snijd vervolgens in repen. Je kunt de repen in de koelkast zeker een week bewaren.