Duur: 15 min / 2 personen
PROCESSORMOLEN MET POEDERSCHIJF – MENGER
Deze vegan chai latte is een traktatie tijdens de wintermaanden. Warm op door de warme amandelmelk en warme kruidenmix. Het is een knusse omhelzing op een koude dag, een moment van rust in de drukte van het dagelijkse leven. Wij maken deze vegan chai latte gemakkelijk zelf door de kruidenmix in de processormolen met poederschijf te maken en de amandelmelk op te kloppen met de menger. Geniet van de rijke aroma’s en laat de wereld even stilstaan terwijl je nipt aan de heerlijke chai latte!
» 500 ml amandelmelk (opklopbaar)
» 1 eetlepel honing
» 1 kaneelstokje
» 1 theezakje voor zwarte thee
» 2 zwarte peperkorrels
» 2 kruidnagels
» 2 stuks steranijs
» 1 kardemompeul
» 1/2 theelepel venkelzaad
» 1/2 theelepel gemalen gember
- Doe de zwarte peperkorrels, kruidnagels, kardemompeul en venkelzaad in de processormolen en plaats de poederschijf in de processormolen. Maal het geheel fijn.
- Doe de amandelmelk samen met de kruidenmix, honing, kaneelstokje, het theezakje en de steranijs in een pannetje. Zet op het vuur en laat het geheel voor 10 minuten trekken.
- Steek de menger op de bamix® en klop de melk op.
- Serveer de vegan chai latte meteen.