Duur: 15 min + 30 min oventijd / 4 personen
SUPERBOX SILVER MET MENGER, MAATBEKER (600 ML) EN SLICESY® MET HAKMES

De herfst betekent appeltijd en wat is er lekkerder dan een warme appelcrumble uit de oven? Dit dessert is simpel om te maken, maar altijd een succes. Je maakt eerst met de bamix® een romige vanillesaus die rustig kan afkoelen, daarna gaat de appelcrumble de oven in. Comfortfood ten top, dat je ook nog eens snel op tafel zet!

Ingrediënten

Voor de appelcrumble

» 4 appels
» 150 g bloem
» 100 g roomboter
» 100 g kristalsuiker
» 1 eetlepel kaneel
» snufje zout

Voor de vanillesaus

» 100 g volle melk
» 100 ml slagroom
» 1 vanillestokje
» 2 eidooiers
» 2 eetlepels kristalsuiker

Bereiding
    1. Maak eerst de vanillesaus.Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de melk, slagroom en het vanillestokje in een steelpannetje. Zet op laag vuur en laat 15 minuten trekken, zonder dat het mengsel gaat koken.
    2. Steek de menger op de bamix® en klop de eidooiers met de suiker luchtig in de maatbeker. Giet al roerend de helft van het warme roommengsel erbij. Schenk dit daarna terug in de pan met de rest van het mengsel en verwarm op laag vuur, terwijl je met de bamix® blijft roeren, tot de saus licht gebonden is. Verwijder het vanillestokje. Zet de steelpan in een kom met koud water en roer af en toe door zodat de saus snel afkoelt. Zet apart.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Schil de appels, snijd ze in kleine partjes en meng met de kaneel. Doe de bloem, de suiker en een snuf zout in de SliceSy® met het hakmes erin en meng kort. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg vervolgens toe aan de SliceSy®. Pulse tot er een kruimelig deeg is ontstaan.
    4. Verdeel de appels in een ingevette ovenschaal en strooi het kruimeldeeg erover. Bak de appelcrumble voor 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en knapperig is. Serveer warm met de vanillesaus.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden