Duur: 10 min + 60 min kooktijd / 4 personen
CORLDESS MET MULTIMES
Halloween vraagt om een creepy twist en wat past daar beter bij dan een felrode ‘bloederige’ bietensoep? De zoete aardse smaak van biet krijgt pit van wat kruiden en door de bamix® wordt de soep zijdezacht. Serveer hem in een kom met een swirl van crème fraîche die eruitziet als een spinnenweb. Spannend, lekker en super makkelijk om te maken!
Ingrediënten
» 750 g verse rode bieten
» 100 g crème fraîche
» 2 knoflookteentjes
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 liter groentebouillon
» 1 vastkokende aardappel
» 1 ui
» 1 laurierblad
» 1 theelepel karwijzaad
» peper en zout


Bereiding
-
- Snijd de ui en knoflookteentjes grof. Schil de verse rode bieten en de aardappel en snijd beide in stukken.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en karwijzaad kort aan. Voeg de aardappel toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de rode bieten toe en bak ook nog even kort mee
- Schenk de bouillon erbij, voeg het laurierblad toe en laat 60 minuten zacht koken totdat de bieten gaar zijn.
- Verwijder het laurierblad. Steek het multimes op de bamix® en pureer de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in kommen. Voor een creepy effect maak je met een lepel crème fraîche een swirl als spinnenweb.



