Duur: 20 min / 2 potten vijgenjam
CORDLESS MET MULTIMES
Extra materiaal: 2 grote jampotten
Vijgenjam maken wordt extra bijzonder met een twist van rozemarijn en een scheut rode wijn. Het resultaat is een rijke jam die perfect past bij een kaasplank of gewoon op een boterham. Vijgen zijn nu volop in het seizoen, dus ideaal om er een voorraad van te maken en er later nog van te genieten. Met de bamix® en het multimes mix je de vijgen tot een mooie jam, waardoor het een echte smaakmaker wordt in je keuken!
Ingrediënten
» 500 g verse vijgen
» 175 g geleisuiker speciaal
» 50 ml rode kookwijn
» 2 takjes rozemarijn
» 1 theelepel vanille-extract
» sap van een halve biologische citroen


Bereiding
-
- Steriliseer de jampotten door ze tien minuten in kokend water te leggen. Laat ze vervolgens omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
- Was de vijgen, verwijder de onder- en bovenkant (het steeltje en harde kontje) en snijd ze in stukken.
- Doe de vijgen samen met rode wijn, rozemarijnblaadjes, vanille-extract en citroensap in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat vijf minuten pruttelen.
- Voeg de geleisuiker toe en roer goed door. Breng opnieuw aan de kook en laat het geheel ongeveer vijf minuten pruttelen.
- Zet het multimes op de bamix® en pureer tot een gladde jam. Schep de vijgenjam in de gesteriliseerde potten, sluit af en zet ze tien minuten op de kop. Laat ze daarna volledig afkoelen. Ongeopend blijft de vijgenjam zeker zes maanden op een koele, donkere plek goed.



